Φασουλι το φασουλι γεμιζει το σακουλι Διατροφική αξίαΤα φασολάκια αν και είναι ιδιαίτερα χαμηλά σε θερμίδες, είναι προικισμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά. Έτσι, δίνουν ένα γεύμα πλούσιο σε βιταμίνες C, Α και Κ, κάλιο και φυτικές ίνες. Περιέχουν Ασβέστιο, Χαλκό, Σίδηρο, Μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε, η ελαιουροπεΐνη και φαινολικές ενώσεις του ελαιόλαδου, το λυκοπένιο και διάφορα καροτενοειδή.
Ας τα βάλουμε λοιπόν στο τραπέζι μας !! Φύτευση: Ιούλιος-Μέσα Σεπτεμβρίου Οφέλη για την υγείαΠλούσια σε αντιοξειδωτικά, προστατεύουν από καρδιαγγειακή νόσο και αθηροσκλήρωση, λόγω των ινών που περιέχουν βοηθούν στη λειτουργία του εντέρου, ενώ κάποια από τα συστατικά τους, όπως β-καροτένιο και βιταμίνη C, βοηθούν στην αντιμετώπιση του άσθματος και της αρθρίτιδας και συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος. Τέλος, τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχουν, χαλκός και σίδηρος, βοηθούν στη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης. Ποιοι να τα αποφεύγουνΤα άτομα με προβλήματα στους νεφρούς ή τη χοληδόχο κύστη θα πρέπει να τα αποφεύγουν, καθώς και τα άτομα που θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη ασβεστίου, επειδή τα οξαλικά μειώνουν την απορρόφησή του. Τι να προσέξωΤα φασολάκια θα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος και να προστατεύονται από την απώλεια υγρασίας. Πλένοντας τα φασολάκια πριν τα φυλάξετε, ενισχύετε την υγρασία τους και αυτό βοηθά να παραμείνουν φρέσκα. Θερμοκρασίες κάτω των 4° C μπορεί να τα καταστρέψουν. Αν τα φασολάκια δεν είναι βιολογικά, θα πρέπει να τα πλένετε πολύ καλά έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα φυτοφάρμακα. |
Online: 4 επισκέπτες